Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O nama Savjet portala Moj razvoj Alexandru Ioan Mincu
Savjet portala: Alexandru Ioan Mincu Ispis E-mail

mincu Dr. sc. Alexandru Ioan Mincu,
glavni ravnatelj Više zdravstvene škole “Carol Davila” u Bukureštu, Rumunjska; utemeljitelj je i direktor ecole, međunarodne savjetodavne tvrtke u Bledu, Slovenija

Predaje kao gostujući profesor na Poslovnoj školi IEDC-Bled. Organizator je i predavač brojnih radionica za usavršavanje menadžera u SEE regiji.
Organizator je i predavač brojnih radionica za usavršavanje menadžera u SEE regiji. Predsjednik je uprave Humanitarne zaklade Dr. Mioara Mincu u Bukureštu, Rumunjska.

Alexandru Ioan (Alex) Mincu je od 2008. glavni ravnatelj Više zdravstvene škole “Carol Davila”, a od 2009. i predsjednik uprave Humanitarne zaklade Dr. Mioara Mincu u Bukureštu, Rumunjska. Također, 2004. utemeljio je ecole, međunarodne savjetodavne tvrtke u Bledu, Slovenija, čiji je director.

Predaje kao gostujući profesor na Poslovnoj školi IEDC-Bled. Organizator je i predavač brojnih radionica za usavršavanje menadžera u SEE regiji.

U okviru čitavog niza raznih programa za izobrazbu rukovoditeljskih kadrova drži tečajeve s područja upravljanja promjenama, upravljanja proizvodnjom i logistikom te vođenja projekata u državama u regiji.

Član je vodećih strukovnih i akademskih udruga poput PMI-a (Instituta za vođenje projekata), EUROMA-e (Europske udruge za upravljanje proizvodnjom i logistikom), EFER (Europskog foruma za istraživanje poduzetništva) i Instituta za znanost odlučivanja, a objavio je i više znanstvenih radova.

Također, član je Međunarodnog programskog odbora Mipro, Opatija.

Dvije je godine za redom osvojio prvu nagradu na CEEMAN-ovom Natjecanju za studijski primjer godine, i to sa svojim City Expressom (A) i (B) u Trstu 2000. godine i studijom “Atlantic Trade d.o.o.: Internacionalizacija tvrtke” u Dubrovniku 2001. godine.

Dr. Mincu je radio kao znanstveni suradnik na poslovnoj školi IMD Lausanne u Švicarskoj i kao direktor Općeg programa poslovnog upravljanja na IEDC-u – Poslovnoj školi Bled u Sloveniji. Bio je gostujući profesor na Sveučilišnoj školi menadžmenta u Leidenu, Nizozemska.

Na rukovodećim je položajima bio i u Coca-Colinom Sektoru za srednju i istočnu Europu i u tvrtki Mobifon / Vodafone u Rumunjskoj.

Alexandru-Ioan Mincu se 2006. pridružio tvrtki Heidrick & Struggles koja diljem svijeta djeluje na području regrutiranja i obrazovanja vodećih menadžerskih kadrova.

Doktorirao je na polju kemije na Politehničkom fakultetu Sveučilišta u Bukureštu, a poslovno upravljanje je magistrirao na Poslovnoj školi IEDC-Bled.

Posebno područje interesa I ekspertize: razvoj menadžmenta vodećih kompanija na području jugoistočne Europe.

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas