Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O edukacijama Pojedinačne edukacije Posebna znanja Poduzetničko ponašanje
Kako postati poduzetnik Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija
"Kako postati poduzetnik"?

Poduzetništvo zahtijeva mnoge vještine i kompetencije, resurse i znanja iz različitih područja - prava, ekonomije, menadžmenta, psihologije, umjetnosti, ugostiteljstva…
Prije svega, poduzetništvo se odnosi na sposobnost kreiranja – stvaranja nečeg novog, drukčijeg, često i rizičnog - jer podrazumijeva, stvaranje nečeg novog radi ostvarenja određenog profita, uz preuzimanje rizika.

Bez obzira na vrstu i veličinu poduzeća, poduzetništvo predstavlja skup hrabrih odluka. Jedna od najhrabrijih je sama odluka za pokretanjem poduzetničke aktivnosti. Poduzetnik se, po definiciji „obvezuje“ da ulaskom u poduzetnički posao preuzima određeni rizik, čime pokazuje svoju najveću hrabrost. Ali, ne kaže se bez razloga: „Tko ne riskira, taj ne profitira“.

Poduzetništvo je putovanje na koje vrijedi krenuti... a, od vas zahtijeva pozitivan stav i potpunu uvjerenost u svoje sposobnosti u svim okolnostima. Njegova je bit u pronalaženju pravog puta koji valja slijediti u nepoznatim uvjetima.

Jeste li spremni krenuti na taj put?
Ili ste već krenuli? U svakom slučaju, korisna će vam biti edukacija u kojoj smo obuhvatili mnoga za poduzetnike bitna pitanja - o čemu sve treba voditi računa u potrazi za svojom poslovnom prilikom, o vrstama poduzetničkog poslovanja, o obilježjima i smjernicama poduzetništva, o rizicima poduzetništva, o kreativnosti kao temelju poduzetništva, o praćenju konkurencije…

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine


Znanja:
Što je poduzetništvo i vrste poduzetničkog poslovanja. Tko je poduzetnik - osobine, umijeća, znanja. Kreativnost kao temelj poduzetništva. Rizici u poduzetničkom poslovanju. Osnivanje obrta i trgovačkog društva. Analiza okruženja i konkurencije.

Vještine:

Pretvoriti ideju u poduzetnički pothvat - osnovati obrt ili trgovačko društvo. Primijeniti stečena znanja u savladavanju prepreka. Analizirati okruženje i konkurenciju. Nositi se s rizicima. 

Ishodi

Biti sposoban:

  • razlikovati vrste poduzetničkog poslovanja

  • preoblikovati ideju u poduzetnički pothvat

  • identificirati i kategorizirati rizike kod realizacije poduzetničke ideje

  • povezati poduzetničke osobine i funkcije s potrebnim umijećama i znanjima

  • analizirati poduzetničku okolinu i konkurenciju

  • izabrati opciju za realizaciju poduzetničkog pothvata

  • preispitati razloge i izabrati način poslovnog udruživanja


Odlučite li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Poduzetničko ponašanje” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas