Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O edukacijama Pojedinačne edukacije
Društveni izvori moći Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija "Društveni izvori moći"?

U svakodnevnom životu vrlo često govorimo o moći: o despotskoj i o političkoj moći, o bankarskoj moći i moći mafijaških organizacija, o medijskoj moći i o moći oligarha, o moći sudskih tijela i moći javnog mišljenja. Ali, pritom ne govorimo o moći samoj po sebi, kao elementarnoj sili koja pokreće i daje snagu svim navedenim vrstama moći.

Moć je društveni fenomen. Njezin smisao, a time i utjecaj, počiva na međuljudskim odnosima. Na našim stavovima i našem djelovanju. Ne možemo svi biti vođe, ali mi smo ti koji vođama dajemo mandat. I stoga, povjerenje koje smo, primjerice, ukazali trenutačno vladajućoj stranci, možemo i – otkazati.

U svakom slučaju, svi bismo trebali biti svjesni vlastite odgovornosti u oblikovanju društvene moći, kao važnog dijela naše ukupne društvene odgovornosti.

Cilj je ove edukacije pomoći u demistificiranju moći, u promišljanju koje društvenu moć prepoznaje kao neodvojiv dio našeg svakodnevnog života, kao kategoriju kojom možemo upravljati, kontrolirati je i usmjeravati u pozitivnom pravcu na dobrobit svakog pojedinca, svakog poslovnog subjekta i društva u cjelini.

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine


Znanja:
Što je društvena moć i osnovni izvori društvene moći. Osnovne dimenzije i glavne značajke moći. Odnos ljudske prirode i društvene moći. Koje su osnovne teorije moći. Temeljna načela i značajke demokracije, slobode i jednakosti. Odnos slobode i društvene moći. Razne oblike društvene moći.

Vještine:
Kontrolirati i usmjeravati moć u pozitivnom pravcu, unapređujući poslovanje svoje tvrtke, ali i gospodarstva i društva u cjelini.    


Ishodi

Biti sposoban:

  • razumjeti što je društvena moć i koji su njeni izvori

  • prepoznati dimenzije i značajke moći

  • povezati ljudsku prirodu i društvenu moć

  • razlikovati osnovne teorije moći

  • izložiti temeljna načela i značajke demokracije, slobode i jednakosti

  • identificirati oblike društvene moći


Smatrate li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Društveni izvori moći” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas