Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O edukacijama Pojedinačne edukacije
Stilovi vođenja Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija "Stilovi vođenja"?

Razumijevanje stilova vođenja ima jednaku važnost kao i razumijevanje samog vođenja. Stilova vođenja ima koliko i ljudi, jer stil ovisi o ljudskoj prirodi – o karakteru vođe i sljedbenika, o situaciji u kojoj se osoba nalazi, o okruženju, o raspoloženju, o shvaćanju ljudskih motiva...
U današnje se vrijeme prvenstveno misli na dva osnovna stila vođenja - autokratski stil i demokratski stil (tzv. Generički stilovi vođenja) te laissez-faire stil koji predstavlja ekstremnu krajnost demokratskog stila vođenja. S obzirom na krajnosti koje predstavljaju ovi stilovi, u poduzećima se pristupa kombiniranju obaju modela kako bi se pravilno i optimalno odnosilo prema zaposlenicima, a time i poslovanju. Iz ovakvog pristupa nastao je potpuno novi model: model autokratsko–demokratskog vođenja koji objedinjuje navedene pristupe u idealnoj mjeri za osiguravanje uspješnog vođenja.
Autokratsko–demokratski stil povezuje najbolje karakteristike iz obaju stilova te ih sjedinjuje u savršen sustav vođenja koji potiče dobre međuljudske odnose, aktivno sudjelovanje zaposlenika u poslovanju poduzeća, a istodobno omogućuje vođi zadržavanje određenog stupnja autoriteta i utjecaja na podređene.
O razvoju stilova vođenja, o njihovim karakteristikama i o onom najvažnijem - o uspješnom vođenju - saznajte u ovoj edukaciji. 

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine


Znanja:
Kako procjeniti svoj stil vođenja. Kako procjeniti koji stil vođenja preferiraju zaposlenici. Kako stil prilagoditi situacijama u poslovanju. Kako voditi u kriznim vremenima. Uloga emocionalne inteligencije u vođenju ljudi.

Vještine:

Primijeniti postupke samoprocjene stila vođenja. Primijeniti način za prilagodbu stila vođenja situaciji. Primijeniti emocionalnu inteligenciju u vođenju ljudi.

Ishodi

Biti sposoban:

  • procijeniti svoj sadašnji stil vodstva

  • poboljšati svoj stil sukladno ciljevima organizacije

  • uskladiti stil vođenja s različitim poslovnim situacijama

  • voditi poslovanje u kriznim vremenima

  • integrirati elemente emocionalne inteligencije u vođenju ljudi


Smatrate li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Stilovi vođenja” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas