Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O edukacijama Pojedinačne edukacije
Društveno odgovorno poslovanje Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija "Društveno odgovorno poslovanje"?

Koji su ključni parametri društvene odgovornosti? Najjednostavnije rečeno: odgovornost prema zajednici, okolišu, zaposlenicima, ali i ponašanje na tržištu.

Društvena odgovornost poduzeća (DOP; engl: CSR - Corporate Social Responsibility) odnosi se na sveukupnost njegovog djelovanja, na sve odnose koje pri svom poslovanju uspostavlja, na ukupan utjecaj na društvu:

  • što i kako neko poduzeće proizvodi (misija i vrijednosti),
  • kako kupuje i kako prodaje (tržište),
  • kako utječe na okolinu i brine li za njenu budućnost (okoliš), kako zapošljava, osposobljava i utječe na razvoj i zadovoljstvo vlastitih ljudi (ljudski potencijali), prepoznaje li potrebe i kako ulaže u društvenu zajednicu (društvena zajednica), poštuje li ljudska i radna prava (ljudska prava).

Misija i vrijednosti, ljudski potencijali, ljudska prava, tržište, okoliš i društvena zajednica - područja su u kojima i vaša organizacija može ostvariti dodatnu korist ukoliko stvari odradite na pravi način. Ili, ako vaša praksa ne bude zadovoljavajuća, možete očekivati gubitke. Iznimno je važno uvidjeti kako je u vezi s primjenom DOP-a riječ o stvaranju koristi i za poduzeće i za društvo. Riječ je o situaciji u kojoj sve zainteresirane strane ostvaruju dobit. Pritom će, s pozicije poslovanja, uvijek biti potrebno određivati prioritete među mnoštvom međusobno suprotnih zahtjeva za djelovanjem u korist društva. Postojat će dvojbe, a prednosti i nedostatke će trebati pažljivo odmjeriti.

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine


Znanja:
Koji su ključni parametri društvene odgovornosti. Kako društveno odgovorno poslovanje može pomoći uspjehu poduzeća. Koje su odrednice Strategije Europa 2020. - Europske strategija za pametan, održiv i uključiv rast. Načela odgovornog poslovanja iznad zakonskih zahtjeva. Kako DOP provesti u djelo u poduzeću. Što poduzimaju međunarodne organiazcije na promicanju DOP-a.

Vještine:

Primjena DOP-a u poduzeću.

Ishodi


Biti sposoban:

• razumjeti načela društvene odgovornosti i društveno odgovornog poslovanja

• promicati društvenu odgovornost i društveno odgovornog poslovanja

• primjenjivati načela društvene odgovornosti i društveno odgovornog poslovanja u praksi


Odlučite li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Društveno odgovorno poslovanje” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas