Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O edukacijama Pojedinačne edukacije
Emocionalna inteligencija Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija "Emocionalna inteligencija"?

Nerijetko se događa da oni najinteligentniji i najobrazovaniji nisu i najuspješniji ili najzadovoljniji u životu. Istraživanja potvrđuju kako nečija inteligencija nije nužno najvažniji preduvjet uspjeha. Još nešto igra važnu ulogu, a to nešto danas se naziva „emocionalna inteligencija“. Ona je ono tanko zlatno vezivo isprepleteno između svih ljudi, ono što ih vezuje i određuje. Te niti su emocije koje izmjenjujemo svakodnevno sa svima oko nas čak i onda kada to ne želimo. Neke su ugodne neke neugodne, ali sve su nam prijeko potrebne.
Ljudi koji se bolje snalaze u toj mreži međuljudskih odnosa nazivamo emocionalno inteligentnima. Prepoznajemo ih po tome što su dobri komunikatori, ugodni u društvu, imaju puno prijatelja uspješne veze, prihvaćeni u svojoj radnoj okolini i uspješni u onome što rade.
Pa što je to što te ljude izdvaja? Izdvaja ih sposobnost prepoznavanja i upravljanja emocijama - i svojima i tuđima. Osviještenost o emocijama osnova je emocionalne inteligencije, a upravljanje emocijama je njena uporabna vrijednost. Ako ste ikad zavidjeli ljudima koje krasi emocionalna inteligencija, napravili ste jednu dobru i jednu lošu stvar. Dobra je stvar što ste prepoznali vlastitu emociju zavisti. Loše je što ste pomislili kako vi ne možete postati takvi – emocionalno inteligentni. Jer emocionalna inteligencija je je umijeće koje se može – naučiti. I koje – morate naučiti kako biste povećali svoje kompetencije, a time i svoju konkurentnost. I kako biste bili uspješniji i u privatnom i u poslovnom životu.

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine


Znanja:
Što su kompetencije emocionalne inteligencije. Što su emocije i kako mozak stvara emocionalne procese. Kako učinkovito upravljati svojom zabrinutošću ili bijesom. Što je temelj empatijske komunikacije.

Vještine:
Prepoznati i razumjeti svoje i tuđe emocije i tu vještinu primijeniti u privatnoj i poslovnoj komunikaciji. Upravljati emocijama i kontrolirati ih. Kvalitetnije i uspješnije komunicirati.

Ishodi

Biti sposoban:

  • identificirati glavne sposobnosti emocionalne inteligencije

  • prepoznati i razumjeti svoje emocije, raspoloženje i njihov utjecaj na druge

  • upravljati emocijama kako ne bi ometale ponašanje

  • kontrolirati emocije

  • razumjeti bolje tuđe osjećaje i potrebe


Smatrate li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Emocionalna inteligencija” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas