Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O edukacijama Pojedinačne edukacije
Pisanje životopisa Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija "Pisanje životopisa"?

Savršenog recepta za pisanje životopisa nema. Stoga smo ovdje objedinili dobre i one loše primjere, pojasnili što poslodavci traže uz prijedloge kako zaobići neke škakljive momente. Ipak, ni ove primjere nije dobro shvatiti kao nešto nepromjenjivo. To su samo primjeri i preporuke koji vam mogu pomoći da što uspješnije sastavite vlastiti životopis, brže i uspješnije se pripremite kako biste sebe predstavili u najboljem svjetlu. Vi ste jedinstveni. Stoga i vaš životopis treba biti takav.

Životopis ili CV (curriculum vitae) je vaša putovnica za prvi intervju s novim poslodavcem. To je vaš najbolji marketinški alat (prije intervjua za posao) kojim reklamirate sebe sa svim svojim jedinstvenim vještinama i prednostima. Vaš životopis čeka na nečijem stolu ili u pretincu elektroničke pošte („inboxu“) stvarajući dojam tko ste vi i jeste li prava osoba za posao. Životopis je ključni dokaz o vama. On mora pridobiti maštu ljudi koji se bave selekcijom i stvoriti pravu sliku o vama. No, vi im trebate olakšati da vide kako ste baš vi najbolja osoba za ponuđeni posao. Upravo stoga životopis treba uvijek prilagoditi natječaju na koji se javljate. To je prva i najvažnija preporuka. Ne treba nikako zaboraviti ni da je današnje tržište preplavljeno konkurencijom zbog koje se trebate izdvojiti iz mase. Zašto bi poslodavac trebao izabrati baš vas? Što vas to razlikuje od ostalih? To trebate procijeniti sami, a vaš životopis je taj koji progovara umjesto vas.

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine


Znanja:
Što je životopis i zašto je važan. Vrste životopisa. Perspektiva poslodavca. Što je obvezatan sadržaj životopisa, a što nije. Što čini dobar životopis (s primjerima). Što je motivacijsko pismo, zašto je važno i kako ga napisati (s primjerima).

Vještine:

Tehnika izrade životopisa. Umijeće razlikovanja bitnog od nebitnog sadržaja. Umijeće izrade motivacijskog pisma.

Ishodi

Biti sposoban:

  • razumjeti važnost kvalitetno izrađenog životopisa

  • izraditi kvalitetan životopis

  • napisati motivacijsko pismo koje će zainteresirati potencijalnog poslodavca

  • pojačati vlastito samopouzdanje prigodom javljanja na natječaje za posao


Odlučite li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Pisanje životopisa” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas