Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O nama Savjet portala Moj razvoj Ignac Lovrek
Savjet portala. Ignac Lovrek Ispis E-mail
lovrek Prof. dr. sc. Ignac Lovrek,
redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), Zavoda za telekomunikacije

Prvi je hrvatski znanstvenik izabran u zvanja znanstvenog savjetnika za dva znanstvena područja tehničke znanosti: elektrotehniku i računarstvo. Član je suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Razredu za tehničke znanosti te nositelj brojnih funkcija u znanosti i gospodarstvu (član Nadzornog odbora Ericssona NT Zagreb).

Ignac Lovrek redoviti je profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), gdje radi na Zavodu za telekomunikacije.
Član je suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Razredu za tehničke znanosti.

Obnašao je dužnost predstojnika Zavoda za telekomunikacije (1991. – 1994.), prodekana za znanost (1996. – 1998.) i predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet (2002. – 2004.).

Sada je predsjednik Odbora za znanstvene i stručne poslijediplomske studije FER-a, član Izvršnog odbora Znanstvenog vijeća za tehnološki razvoj HAZU-a i Odbora za istraživačku e-infrastrukturu Hrvatske Razreda za tehničke znanosti HAZU te zamjenik predsjednika Nadzornog odbora tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Istraživač je na znanstvenom projektu „Isporuka sadržaja i pokretljivost korisnika i usluga u mrežama nove generacije“ te tehnologijskog projekta „Platforma za prolazne i slobodno kreirane digitalne sadržaje telekomunikacijskih usluga“.
Istraživački interes Ignaca Lovreka obuhvaća komunikacijske mreže i informacijske usluge, a posebice formalne i obradne modele, programsko inženjerstvo i nove programske tehnologije u telekomunikacijama  te programske agente i višeagentske sustave.
Autor je i suautor više od sto radova objavljenih u knjigama, časopisima i zbornicima znanstvenih skupova.

Bio je predsjednik programskog odbora International Conference on Telecommunications ConTEL 1993-1997, predsjednik konferencija ConTEL 2003. – 2007. i KES 2008., te član programskog odbora na više međunarodnih skupova. Član je uredničkog odbora časopisa International Journal of Knowledge-Based Intelligent Engineering Systems (IOS Press) i KES International Advisory Group.

Ignac Lovrek član je međunarodnih strukovnih udruga IEEE (Communications Society, Computer Society i Computational Intelligence Society), ACM, GI - Special Interest Group on Petri Nets i KES International te udruga AMAC-FER i MIPRO.

Radovi:
Autorske knjige (1)
Uredničke knjige (6)
Poglavlja u knjizi (8)
Udžbenici i skripta (7)
Izvorni znanstveni i pregledni radovi u CC časopisima (5)
Ostali radovi u CC časopisima (5)
Znanstveni radovi u drugim časopisima (17)
Ostali radovi u drugim časopisima (2)Plenarna izlaganja (1)
Objavljena pozvana predavanja na skupovima (9)
Znanstveni radovi u zbornicima skupova s međunar.rec. (41)
Drugi radovi u zbornicima skupova s recenzijom (5)
Sažeci u zbornicima skupova (1)Neobjavljena sudjelovanja na skupovima (1)Druge vrste radova (14)
Patenti (2)Vođenje disertacija, magistarskih i diplomskih radova (115)


 

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas