Online edukacije za svakog, svugdje, u svako doba...

Naslovnica O edukacijama Pojedinačne edukacije Umijeće komuniciranja Kako bolje razumjeti druge
Kako bolje razumjeti druge Ispis E-mail

Što vam donosi edukacija "Kako bolje razumjeti druge"?

Da bismo druge razumjeli bolje, trebali bismo napraviti malo dublju promjenu u sebi - aktivno slušati, imati pozitivan stav, znati dati povratnu informaciju, biti usklađeni sami sa sobom i imati empatiju i poštovanje prema drugima i sebi. Kako to postići? Prvenstveno trebamo znati kako to nećemo moći postići uvijek. Stoga možemo biti manje samokritični u onim situacijama kada nam razumijevanje drugih ne uspijeva. Time ćemo sebi olakšati život i imati više razumijevanja onda kada drugi ne razumiju nas. Priznati kako razumijevanje nije uvijek moguće prva je pretpostavka za bolje razumijevanje.

Većina naših odnosa počinje neosobnom komunikacijom „Ja-Ono (To)". Takvi su razgovori površni i bezlični. To je način na koji najčešće komuniciramo s prodavačima, konobarima, uslužnim osobljem… Komuniciramo s njihovim ulogama, nerijetko nećemo niti pogledati ih u oči i zapamtiti kako izgledaju. Zaposlenici u velikim kompanijama također mogu osjetiti da su tretirani kao "Ono", a ne kao osobe. Prava, osobna komunikacija počinje tek na drugoj razini – na razini odnosa "Ja-Ti."

"Ja-Ti" komunikacija trebala bi biti većina naših interakcija. 

Znanja, vještine i sposobnosti koje se stječu ovom edukacijom

Znanja i vještine

Znanja:
Razine funkcioniranja ljudi (identitet, vrijednosti, stavovi, sposobnosti, osjećaji, ponašanje). Što su “JA – TI” poruke i “Ja sam OK - ti si OK” stavovi. Uloge aktivnog slušanja, povratnih informacija i empatije na poslu.

Vještine:
Koristiti tehnnike: aktivnog slušanja, primanja i davanja kritike.

Ishodi

Biti sposoban:
  • razumjeti tuđa gledišta i postići zajednička
  • pružati povratne informacije
  • primati i davati kritiku

 

Smatrate li da će vam znanje stečeno u online edukaciji “Kako bolje razumjeti druge” i uvjerenje koje ćete dobiti položite li tečaj biti korisni:

 

VirtueMart
Vaša košarica je prazna.

Slijedite nas

Facebook

Preporučite nas